Hervorming Champions League blijft de gemoederen bedaren

25 april 2019 21:56

De ongerustheid over de mogelijke hervorming van de Champions League is groot in -bijna- heel Europa.

Er is al langer veel te doen om een eventuele hervorming van de Champions League. Een aantal clubs uit de allergrootste competities zouden een nieuw format willen invoeren met vier groepen van acht ploegen, waarbij de eerste zes uit elke groep zich sowieso plaatsen voor de volgende editie.

De huidige allergrootste teams uit Europa zouden zo bijna niet meer uit de boot kunnen vallen en zichzelf verzekeren van enorme jaarlijkse vetpotten. Teams die zich momenteel maar af en toe plaatsen voor de Champions League, dreigen dan weer volledig uit beeld te verdwijnen. Er is dan ook veel protest op de plannen.

De European Club Association (ECA) en European Leagues (EL) komen daardoor loodrecht tegenover elkaar te staan. ECA vertegenwoordigt 232 topclubs (waaronder ook de Belgische G5), de EL verdedigt de belangen van meer dan negenhonderd clubs.

De ECA houdt op 6 en 7 juni in Malta een buitengewone algemene vergadering over de hervormingsplannen. Op datzelfde moment nodigt de EL haar leden uit in Madrid.

Lars-Christer Olsson, voorzitter van EL, beschuldigt Andrea Agnelli van ECA er van “bedriegelijke informatie over de toekomst van de Europese competities te verspreiden.”

Over de hervorming van de Champions League is het laatste woord duidelijk nog niet geschreven.

Champions League
 
 
 
Reacties.