Jean Butez overladen met lof: "Ik vind hem wereldklasse"


Foto: © photonews 25 april 2019 09:33

Jean Butez is dit seizoen helemaal opengebloeid bij Moeskroen. In die mate zelfs dat de jonge Fransman op de radar van Anderlecht en Standard zou staan. Helemaal terecht volgens zijn collega Vaso Vasic. Die laatste heeft al met grote ogen naar Butez gekeken.

Vaso Vasic is sinds de laatste dag van de transferperiode in januari tweede doelman bij Moeskroen. Sindsdien is hij zwaar onder de indruk geraakt van de nummer één van Les Hurlus. "Ik vind hem wereldklasse", zegt Vasic over Butez. "Sinds ik gearriveerd ben, heb ik hem bezig gezien in acht competitiematchen. Wat hij daar allemaal deed... Hij stopte gewoon alle ballen."

Sterk in één tegen één

Met zijn specifieke kwaliteiten is Butez uitgegroeid tot één van de regelmatigste doelmannen in de Belgische competitie. "Hij is een heel goede keeper. Eén-tegen-éénsituaties zijn een sterkte van hem. Het is indrukwekkend."

De samenwerking met hem zal ook Vasic zeker beter maken. "Het is ook niet enkel een kwestie om van hem te leren, er is een goede band tussen de keepers onderling en met de keeperstrainer. Ik heb nog nooit een keeper als hem gezien. Ik kan niets slechts over hem zeggen en ik zeg altijd de waarheid", lacht de Serviër.

Moeskroen
 
 
 
Reacties.