Belhocine over de driehoek Trebel-Kums-Verschaeren: "Potentieel het beste middenveld van België"

27 april 2019 07:00

We hebben de vragen vorige week al gesteld? Is het middenveld van Anderlecht wel compatibel? De drie - Kums, Trebel en Verschaeren - willen allemaal zoveel mogelijk de bal hebben. Karim Belhocine is er zeker van dat ze kunnen samenspelen. Hij gaat zelfs een stap verder...

Bij Club Brugge heb je het trio Rits, Vormer en Vanaken, bij Genk Heynen, Berge en Malinovskyi... Bij die ploegen zie je de rolverdeling: Rits en Heynen zijn de kuisers van dienst, Vormer en Berge mogen infiltreren en Vanaken en Malinovskyi krijgen een vrijere rol en mogen het spel verdelen. 

Bij Anderlecht bestaat zo'n taakverdeling niet. Kums, Verschaeren en Trebel willen allemaal het spel dirigeren. "Maar ik denk dat ze compatibel zijn. Het zijn drie goeie spelers en ik verkies drie goeie boven drie slechte. Ja, ze hebben de bal graag, maar het hangt allemaal af van de automatismen", aldus Belhocine. 

Dat diende toch wat nadere verklaring te krijgen. "De een hangt af van de ander. Voor mij zijn ze goed als ze de taken deftig verdelen, als er discipline is. Als de één het spel verzorgt, moet de ander voor het evenwicht zorgen. Ze zijn intelligent genoeg om dat te doen. Inspanning, samenwerking en discipline. Als ze die drie dingen onthouden, zijn ze potentieel het beste middenveld van België."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.