Verschueren zoekt trainer: "Al meer dan 50 kandidaturen gekregen sinds het vertrek van Rutten" & "Belhocine of een nieuwe, daar zijn we nog niet uit"

27 april 2019 11:07

Michael Verschueren zit tot over zijn oren in het werk bij Anderlecht. De veel te grote spelerskern moet uitgedund worden en ook over de coach van volgend seizoen moet nog een beslissing worden gemaakt. Op dat laatste ging hij iets dieper in tijdens een interview.

De positie van T1 bij Anderlecht is nog steeds erg in trek, daar doet het mindere seizoen van paars-wit niets van af. Zo was er de interesse van Thierry Henry (lees meer), maar de Fransman was lang niet de enige.

"Sinds het vertrek van Fred Rutten kregen we al 50, 60 kandidaturen binnen. En serieuze namen", zei Michael Verschueren in een interview met Het Nieuwsblad.

De sportieve manager van RSCA schepte ook iets meer duidelijkheid over topkandidaat Kasper Hjulmand. "Ik kan alleen zeggen dat ik met Kasper Hjulmand sinds de winterstop geen contact meer heb gehad. Eén zaak is duidelijk: we gaan op de lange termijn voluit voor de jeugd", was Verschueren resoluut.

Misschien zit er voor de huidige coach, Karim Belhocine, wel meer in dan slechts een tijdelijke job als T1. "Voor het einde van het seizoen willen we een coach, Belhocine of een nieuwe, daar zijn we nog niet uit. Een coach die het huis kent, heeft een voordeel", aldus Verschueren.

Hannes Van Gael

Anderlecht
 
 
Reacties.