Kortrijk wint nu ook van Moeskroen na doelpuntrijke wedstrijd

27 april 2019 22:30

KV Kortrijk blijft door play-off 2 denderen. Zaterdagavond wonnen de Kerels met 2-3 op het veld van Moeskroen. De Henegouwers beleefden op hun beurt nog niet veel plezier aan play-off 2.

Het eerste half uur leverde geen doelpunten, maar wel veel pech op voor de thuisploeg. Eerst moest Bruno Godeau geblesseerd naar de kant, even later moest Noe Dussenne zijn voorbeeld volgen met een rode kaart.

Op het half uur kreeg de thuisploeg met een man minder toch een strafschop. Mbaye Leye maakte er van op elf meter 1-0 van.

Lang kon de thuisploeg niet profiteren van de voorsprong. Twee minuten later bracht Teddy Chevalier Kortrijk alweer langszij.

Op slag van rust pakte Kortrijk-verdediger Petar Golubovic uit met een veel te wilde tackle voor de bank van Moeskroen. Daar schreeuwde men de ziel uit het lijf om de tweede helft met tien tegen tien te spelen, maar de Serviër kwam weg met geel.

In de tweede helft kwam Kortrijk eerst op voorsprong na een owngoal van Frank Boya, maar Moeskroen kwam opnieuw langszij na een tweede penaltydoelpunt. Ditmaal klaarde Selim Amallah de klus.

Een kwartier voor tijd maakte Felipe Avenatti er 2-3 van. Kortrijk pakt zo vijftien op achttien in play-off 2. Moeskroen dat zo sterk aan 2019 was begonnen, blijft achter met één op achttien.