Doelstelling bijna bereikt voor Bob Peeters (Westerlo): "De minste match van de zes"

27 april 2019 22:40

Drie punten en missie volbracht voor Westerlo, dat Eupen met 1-0 huiswaarts stuurde. Bob Peeters was niet heel tevreden over het geleverde spel, maar natuurlijk wel over het gunstige resultaat.

"Dit was inderdaad onze minste match van play-off 2", gaf Bob Peeters toe. "Vooral in de openingsminuten ging het erg moeilijk. Daarna hebben we de match in handen genomen en zijn we toch wel verdiend op een 1-0 voorsprong gekomen. Daarna hebben we makkelijk de eerste helft uitgespeeld."

Na de rust moest Westerlo een kwartier lang inzakken, maar door een tactische wissel gaf Peeters zijn team opnieuw ademruimte. "Eupen kwam gretiger en met meer risico uit de kleedkamers. Daarna zijn we in een 3-5-2 gaan spelen, met Dewaele en Van den Bogaert op de flanken en Brüls als nummer 10. We hebben nog heel weinig weggegeven, zonder zelf veel kansen te creëren."

'Minste match van de zes'

"Het was niet fantastisch, maar we hebben toch de drie punten beet. Dit was de minste match van de 6, maar we winnen wel. En we waren efficiënter ondanks het mindere spel."

Westerlo telt na 2 overwinningen en 3 draws 9 punten en heeft voorlopig 2 punten achterstand op leider STVV, dat zondag nog speelt. "Ik had voor deze play-offs de doelstelling om 10 punten te pakken, dus ik kan alleen maar tevreden zijn met wat mijn team tot dusver gepresteerd heeft", aldus de Westerlo-coach. 

Bart Ver Elst

Westerlo \\ Eupen
 
 
Reacties.