KV Oostende leert niet uit zijn fouten, Broos begrijpt het niet: "Toen ik nog speler was vond ik dat nochtans het makkelijkst"

28 april 2019 13:28

Volgende week wil Hugo Broos een nieuwe trainer voorstellen. Hij sprak deze week met drie kandidaten en de knoop zou moeten doorgehakt worden. Intussen moet hij zelf nog Oostende leiden. En hij weet al wat de nieuwe trainer zal moeten aanpakken.

Oostende blijft in hetzelfde bedje ziek: ze pakken enorm veel tegendoelpunten op stilstaande fases. Tegen Charleroi waren dat er weer twee. "Ja, en ik vind dat eigenlijk onbegrijpelijk", zuchtte Broos gisteren. "Ik was zelf verdediger in mijn tijd en ik vond verdedigen op stilstaande fases altijd het gemakkelijkst."

"Je weet welke man je hebt en je moet die beletten te scoren. Je moet daarop plakken. Maar blijkbaar hebben ze het daar bij ons moeilijk mee. Elke week hameren we erop dat ze hun man moeten houden bij stilstaande fases. En elke week vergeet er eentje dat wel."

Het kostte Oostende al meer punten. "Neem bijvoorbeeld die match tegen STVV. Ik zeg niet dat we daar een punt verdienden, maar in de slotfase geven we het daar opnieuw weg op stilstaande fase. Dan ga je met een heel ander gevoel naar huis. Dit doet toch altijd weer pijn."

Johan Walckiers

Charleroi \\ KV Oostende
 
 
Reacties.