Controles, controles en nog eens controles: de gevolgen voor de Anderlecht-fans zijn groot na rellen in Luik

29 april 2019 16:01

Het avondje Luik heeft gevolgen voor de Anderlecht-fans. Er wordt met wantrouwen naar hen gekeken. In het Astridpark werden ze vorige week al geconfronteerd met verstrengde controles, maar wat ze zondag in Jan Breydel meemaakten, was ongezien.

De veiligheidsdiensten deden er alles aan om een herhaling van de gebeurtenissen in Standard te vermijden. Dus deze keer geen stewards, maar een heuse politiemacht die hen stond op te wachten in Brugge. Voor de bussen met 'de zware mannen' op was er zelfs een aparte parking voorzien. 

Die werden daar naartoe geleid, waar een peleton politieagenten stond te wachten. Elke supporter werd bij het afstappen bij de arm genomen en gefouilleerd. Daarna mochten de honden hun werk doen, op zoek naar illegaal materiaal. Ook de bussen werden grondig doorzocht.

Maar daar eindigde het niet. Ook de stewards controleerden nog eens op de andere parking en de drugshonden stonden iets verder ook nog te wachten. Als laatste controle werd er met een metaaldetector nog eens over de jassen en het lichaam gegaan. 

In het stadion mochten de fans ook niet in de open ruimte gaan zitten in het uitvak, maar wel achter het gedeelte waar een net was gespannen. Een namiddagje voetbal voor de Anderlecht-fans... En het lijkt erop dat ze dit nog de rest van de play-offs gaan moeten verdragen. De gevolgen van een klein groepje dat amok schopte...

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.