Het rommelt bij KV Oostende: alle neuzen moeten dringend weer in dezelfde richting wijzen

29 april 2019 17:11

Het is bij KV Oostende momenteel ook niet allemaal peis en vree. De trainerskwestie, Hugo Broos die onder vuur ligt bij een deel van het bestuur, de spelerskern die niet binnen de lijntjes kleurt... Er moet snel opheldering komen, want dit seizoen was maar wat aanmodderen.

Er moet ook nieuw geld binnengehaald worden en daar werkt Patrick Orlans aan. Intussen dook Luc Devroe zaterdag op in Oostende en deden er geruchten de ronde dat die weer in beeld is als sportief directeur. Al lijkt dat héél onwaarschijnlijk. Maar toch is het moeilijk voor Broos, die niet altijd de steun van zijn hele bestuur ervaart. De huidige sportief manager beleeft dan ook geen hoogdagen.

Zaterdag kwam Sander Coopman hem doodleuk vertellen dat hij niet zou kunnen spelen. Vier uur voor de match! Ook was er al uitgelekt dat de spelerskern zijn trainingen te zwak vond, waarop hij ook furieus reageerde. 

Ferrera

Broos wil zo snel mogelijk een nieuwe trainer. Die zou er deze week moeten komen, maar dat verhaaltje horen we ook al drie weken. In ieder geval is er gesproken geweest met de drie (of zijn het er nu vier?) kandidaten die overblijven. Daar zou ook nog steeds Yannick Ferrera toe behoren, maar dat ziet Broos niet zitten.

Hij wil liever Sven Vandenbroeck, zijn voormalige assistent. Hij sprak zelf niet met Ferrera, maar dat werd wel boven zijn hoofd gedaan. Als er straks een naam wordt doorgedrukt die hij zelf niet ziet zitten, is de kans bestaande dat Broos de eer aan zichzelf houdt. 

Opkuis

De aangekondigde opkuis van de kern komt er sowieso. Oostende wil de loonlast naar beneden. Een Zarko Tomasevic voelt de bui al hangen en kan niet meteen door één deur met Broos, die ook weigert hem nog op te stellen. Oostende moet deze zomer de hele club terug op de rails krijgen, met een opkuis, maar ook een nieuw 

Johan Walckiers

KV Oostende
 
 
Reacties.