Lamkel Zé vandaag naar Geschillencommissie voor strafvermindering: "Hij moet kalmer worden in zijn hoofd"

30 april 2019 09:42

De delegatie van Antwerp trekt straks met een bang hart naar de Geschillencommissie. Bondsprocureur Kris Wagner heeft immers vier matchen schorsing geëist voor Didier Lamkel Zé. In deze fase van de play-offs kan Antwerp zijn flankaanvaller niet missen.

De 22-jarige Kameroense aanvaller werd met rood bestraft nadat hij Mpoku - die hem provoceerde - een duw gaf. "Met niet te verwaarlozen kracht", aldus Wagner. En dus eiste hij vier matchen. De manager van Lamkel Zé ziet dat zijn poulain nog heel wat rustiger moet worden. 

"Ik zei tegen Didier: Je bent de laatste maanden goed bezig, de mensen letten nu meer op jou, maar dat geldt ook voor de ­tegenstander en de scheids", aldus Laurent D'Jaffo in GvA. "Dus moet je nu nóg voorzichtiger zijn. Je moet gewoon lekker ballen, niet reageren als je getackeld wordt en je ook niet zomaar laten vallen want de VAR kijkt mee. Het ­probleem is dat hij meestal 90 ­minuten lang zijn match speelt, maar zichzelf dan nekt door één fase. Jammer, want negatieve ­publiciteit kan je ­missen.”

Nochtans is Laszlo Bölöni gek van hem. "Hij heeft alle kwaliteiten van een ­moderne voetballer - hij is groot, snel, technisch sterk - maar hij moet nog leren om kalmer te ­worden in zijn hoofd. Het is mijn taak om hem daarbij te helpen en ik ben zeker dat dat zal lukken."

Bart Vandenbussche

Antwerp
 
 
Reacties.