Supportersvereniging Anderlecht haalt uit na behandeling in Brugge: "Wij zijn geen criminelen."

30 april 2019 14:57

AFSA (Association Francophone des Supporters d'Anderlecht) heeft stevig uitgehaald voor de manier waarop de supporters van Anderlecht zondag behandeld werden in het Jan Breydelstadion.

Nadat Standard – Anderlecht definitief werd stilgelegd na een regen van vuurpijlen, namen de Brugse autoriteiten zondag geen enkel risico. Ze stampten daarmee blijkbaar wel heel wat fans op de schenen.

“We zijn geschokt door de manier waarop de paars-witte fans zondag werden behandeld in Brugge”, begint de mededeling. “Bepaalde supporters werden zonder reden weggeleid om nogmaals gefouilleerd te worden. En iedereen werd sowieso al drie keer gefouilleerd vooraleer toegang te krijgen tot het stadion. Eens ze binnen waren, werden de fans in een omheind kippenhok gedropt”, klinkt het fors.

“Sommige bussen werden zelfs binnenstebuiten gekeerd. Er wordt meer gecontroleerd voor een voetbalwedstrijd dan aan de Belgische grenzen. Dat vinden wij schandalig. We zijn supporters, geen criminelen.”

Op deze manier hoeft het duidelijk niet meer voor AFSA: “Naar een voetbalwedstrijd gaan moet ontspannend blijven. We eisen een minimum aan respect. Voetbal is geen oorlog. De supporters van de tegenstander zijn op een heel andere manier behandeld toen ze naar Brussel kwamen. Hopelijk trekken de autoriteiten hier lessen uit en scheren ze in de toekomst niet meer alle supporters over dezelfde kam.”

Simon Wauters

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.