Duchâtelet legt nieuw kunstgrasveld, maar... wil dat Genk dat helemaal betaalt

30 april 2019 07:11

Er is heel wat te doen geweest over het kunstgrasveld van Sint-Truiden dit seizoen. Dat lag er allesbehalve schitterend bij. Maar Roland Duchâtelet heeft nu belist om een nieuw kunstgrasveld te leggen. Alleen... hij is niet van plan dat zelf te betalen.

De kostprijs van de werken die in juni starten is 200.000 euro. De nv Stayen van Roland Duchâtelet is daarvoor verantwoordelijk, maar die is niet van plan één euro zelf te betalen. “Een kunstgrasmat gaat in principe zes jaar mee”, aldus Duchâtelet in HBvL.

“Maar omdat we één jaar na de vernieuwing al stukken moesten vervangen door de schade van vuurpijlen is het slijtageproces versneld. Zo is er een verschil gecreëerd door meer versleten en nieuwe stukken mat. Vervangen we nu nog eens aparte stukken, dan creëren we nog meer verschil. Dat willen we niet.”

Hij kijkt naar de Limburgse buren om het veld te betalen. “KRC Genk is verantwoordelijk voor de schade aan het veld en dus eisen we dat zij alles betaalt. Het reglement van de Pro League is daar heel duidelijk in. Als Genk dit weigert, zal dit geschil dan ook voor de Pro League beslecht moeten worden. Voor mij is er geen discussie mogelijk.”

Johan Walckiers

KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.