Wie zijn de bekerspecialisten bij AA Gent en KV Mechelen?

01 mei 2019 08:24

AA Gent en KV Mechelen spelen woensdagnamiddag de finale van de Beker van België. Veel spelers kunnen hun allereerste beker pakken. Maar een aantal spelers heeft wel al een bekerwinst op het palmares staan. Een overzicht

AA Gent

Coach Jess Thorup won de twee keer de Deense beker als speler van Odense. Ook als coach mocht hij die trofee al één keer in de lucht steken. Hij was toen trainer van Esbjerg.

Ook doelman Thomas Kaminski won diezelfde beker al eens. Met Kopenhagen als huurling van Anderlecht.

Roman Bezus won de beker in al drie keer in Oekraïne: twee keer met Dynamo Kiev en één keer met Vorskla Poltava. Giorgi Kvilitaia won de beker met Dinamo Tbilisi in Georgië.

Timothy Derijck pakte al twee keer de beker: één keer met PSV en één keer met Zulte Waregem.  Ten slotte won Jean-Luc Dompé de Crocky Cup met Standard.

Mechelen

Ook bij KV Mechelen mochten al een aantal spelers de beker in de lucht steken.

Gustav Engvall was de enige die dat in het buitenland deed: hij won de Zweedse beker met IFK Göteborg.

De bekertriomf van Tim Matthys dateert al van 2006. Hij won toen hem toen met Zulte Waregem. Onur Kaya is de enige speler van KVM met twee bekeroverwinningen op zijn palmares. Hij won hem zowel met Zulte Waregem als met Lokeren.

Centrale middenvelder Alexander Corryn won de beker met Lokeren, maar speelde dat jaar geen minuut in de bekercompetitie.

Nikola Storm pakte de beker met Club Brugge. Storm speelde in elke bekerwedstrijd… behalve de finale. Storm viel toen naast de selectie.

De groep van AA Gent mocht dus al elf keer een beker in de lucht steken , KV Mechelen zes. AA Gent won de beker wel maar twee keer in België, de Mechelaars pakten vijf van de zes bekers in eigen land.

Heel wat spelers kunnen woensdagnamiddag dus voor het eerst een nationale beker winnen. Al zal die extra motivatie wellicht niet nodig zijn.  

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.