Drie ex-Anderlechtspelers in top tien jongste CL-debutanten, geen enkele van Ajax te bespeuren


Foto: © Photonews 01 mei 2019 13:28

Anderlecht heeft dit seizoen weliswaar geen potten kunnen breken op het Europese toneel, maar de club prijkt wel driemaal op een lijstje met de jongste Champions League-debutanten aller tijden.

Op plaats nummer tien in het lijstje prijkt woelwater Anthony Vanden Borre, die in 2004 zijn debuut maakte tegen Valencia: hij was toen zestien jaar en tien maanden jong. Iets hoger treffen we Youri Tielemans aan, die momenteel grote sier maakt bij Leicester City in de Engelse Premier League maar zich dus ook op 16-jarige leeftijd al kon tonen aan Europa - hij is nog steeds de derde jongste CL-speler aller tijden. 

Geen debuut om in te kaderen

De allerjongste Champions League-debutant ooit is bovendien eveneens een ex-speler van paars-wit: de Nigeriaan Celestine Babayaro was amper zestien jaar en twee maanden oud toen hij voor het eerst mocht aantreden op de Europese velden. Al was zijn debuut geen onverdeeld succes, want hij kreeg al na 37 minuten een rode kaart onder de neus geduwd. Daarmee was hij tevens de jongste speler die in de Champions League ooit van het veld werd gestuurd. 

Opleidingsclub

Die cijfers lijken de status van RSCA als opleidingsclub te onderstrepen: ook dit jaar staken trouwens weer heel wat jonge snaken hun neus aan het venster - al leidde dat dus niet tot Europese successen. En hoewel volgend jaar Europees spelen op dit moment veraf lijkt voor les mauves, kunnen jongelingen als Verschaeren, Amuzu, Saelemaekers en Doku de fans hopelijk toch doen dromen van een meer rooskleurige toekomst.

Hoge verwachtingen

In het lijstje van jongste Champions League-spelers treffen we trouwens ook nog de Kroaat Alen Halilovic aan, die in 2012 zijn Europees debuut maakte bij Dinamo Zagreb en momenteel door AC Milan aan Standard wordt verhuurd. En ook Moïse Kean, die dit seizoen volledig ontbolstert bij Juventus, was slechts 16 jaar en 8 maanden oud toen hij voor het eerst mocht meedingen naar de trofee met de grote oren. Al is het afwachten of hij de verwachtingen ook in de toekomst kan blijven inlossen.

Premier League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.