Liverpool-fans maken het bont in Barcelona: oude man in fontein geduwd en racistisch bejegend...

01 mei 2019 14:23

Dat de Engelse voetbalsupporters behoorlijk fanatiek kunnen zijn, dat is natuurlijk niets nieuws. Maar de fans van Liverpool FC maken het blijkbaar wel erg bont in Barcelona, waar hun club het vanavond in de halve finale van de Champions League opneemt tegen Lionel Messi en co.

Beelden die op Twitter opdoken, tonen hoe enkele hooligans mensen in de bekende fontein op het  bekende Plaça Reial-plein duwen. Onder de "slachtoffers" bevond zich ook een oudere man van Aziatische afkomst, waarschijnlijk een toerist. In de video zie je de kletsnatte man beteuterd afdruipen - letterlijk dan. 

Ook is te horen dat bepaalde Liverpool-fans de man "Mr. Miyagi" noemen (een verwijzing naar een personage uit de bekende Karate Kid-films). Een tamelijk racistische uithaal, die hoogst waarschijnlijk niet in goede aarde valt bij de club zelf.

Officieel statement van Liverpool

Intussen heeft Liverpool FC immers ook officieel gereageerd: volgens een persbericht helpen ze de Merseyside Police en de Spaanse autoriteiten bij het identificeren van de betrokken supporters. De club veroordeelt het gedrag van de boosdoeners, maar weigert voor het overige elk commentaar. 

Volgens bepaalde berichten zouden er dinsdagavond ook zes arrestaties zijn verricht naar aanleiding van wangedrag jegens twee Barcelonese hotelmedewerkers. Het is dus duidelijk dat de supporters van de Reds niet vies zijn van een handgemeen, al valt het af te wachten of hun club ook op het veld een vuist zal kunnen maken tegen het grote FC Barcelona.

Jeroen Verschakelen

Champions League \\ Liverpool FC \\ Barcelona
 
 
Reacties.