De huurspelers van Club Brugge: twee gebuisden, een met toekomstperspectief en een wit konijn


Foto: © photonews 01 mei 2019 20:12

Club Brugge en uitgeleende spelers: het is niet zo'n geslaagd huwelijk. Slechts weinig huurlingen keren terug om dan aan een succesvolle carrière bij blauw-zwart te beginnen. Hoe doen Vanlerberghe, Masovic, Touba en McGree het bij hun tijdelijke werkgever?

Masovic

De jonge Servische verdediger kwam niet in de plannen van Ivan Leko voor en werd eind juli naar AS Trencin gestuurd. Hij kende er een moeilijk seizoensbegin en kon nooit echt een vaste waarde worden in de Sloveense competitie.

Hij werd wel tweemaal tot kapitein benoemd in de reguliere competitie. In de play-offs voor het behoud zit hij veeleer op de bank. Tot dusver was hij in dit seizoen goed voor 16 wedstrijden. Een nieuwe uitleenbeurt of een definitieve verkoop lijkt aan de orde.

Touba

De 21-jarige linksback kwam piepen onder Michel Preud'homme, maar verdween volledig van de radar sinds de komst van Ivan Leko. Een uitleenbeurt aan OH Leuven was het gevolg, al moest hij daar ook niet op al te veel speelgelegenheid rekenen.

Zijn laatste speelminuten dateren van 21 december 2018 en in totaal stond hij negen keer op het veld. Voor hem zien we weinig toekomstperspectief bij blauw-zwart.

McGree

Riley McGree is het grootste mysterie in dit lijstje, omdat hij nog geen enkele officiële partij voor de regerende landskampioen heeft gespeeld. Een half jaar na zijn komst naar Jan Breydel werd hij uitgeleend aan een Australische ploeg.

Bij het begin van het huidige seizoen werd hij opnieuw op huurbasis naar zijn vaderland gestuurd. Zijn statistieken daar (7 goals en 4 assists in 26 competitiematchen) zijn veelbelovend. Misschien moet hij volgend seizoen nog eens (een half jaar) zijn kans krijgen.

Vanlerberghe

Het eerste seizoen na de transfer van Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen naar Club Brugge was er een met weinig speelkansen. De verdedigende middenvelder kwam aan slechts acht wedstrijden.

Dat moest worden opgekrikt en dat lukte dit seizoen ook, zij het op uitleenbasis bij KV Oostende. Bij de Kustboys speelde hij meer dan de helft van de wedstrijden, al kon hij -net als de rest van zijn teamgenoten- daarin niet altijd overtuigen. Hij kan volgend jaar misschien wel een doublure van een van de verdedigende middenvelders of de centrale verdedigers worden.

Club Brugge \\ KV Oostende \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.