🎥 Tien jaar geleden liet Barcelona een tennissetscore optekenen in Bernabéu

02 mei 2019 20:25

De tijd vliegt. Het is vandaag exact tien jaar geleden dat Barcelona met 2-6 ging winnen op het veld van Real Madrid.

Bij de thuisploeg stonden met Marcelo en Ramos nog twee spelers uit de huidige selectie tussen de lijnen. Verder voetbalden die dag ook onder meer Casillas, Robben en Raúl voor Real.

Barcelona trad die dag aan met de dodelijke aanvalsdrietand Henry - Eto’o – Messi. Xavi en Iniesta stonden op het middenveld. Ook Piqué was er toen al bij.

Higuain bracht de thuisploeg op het kwartier op voorsprong, maar aan de rust stond het al 1-3 na doelpunten van Henry, Puyol en Messi.

Ramos bracht Real na tien minuten in de tweede helft opnieuw in de wedstrijd. Henry en Messi maakten er met hun tweede van de avond 2-5 van. In de slotfase stak Piqué het mes nog wat dieper in de Madrileense wonde: 2-6.

Barcelona werd dat jaar kampioen, Real Madrid eindigde op ruime achterstand op plek twee.