Kan KAA Gent via achterpoortje toch nog Europa in? "We mikken nu op die vijfde plaats"


Foto: © photonews 02 mei 2019 07:52

AA Gent kwam in play-off 1 nog niet verder dan één op achttien en verloor woensdag de bekerfinale. De Gentenaars waren dan ook niet tevreden, maar moeten verder de komende vier speeldagen.

Hoewel AA Gent tien punten minder telt dan nummer vier Standard, dromen de Oost-Vlamingen nog steeds van een Europees ticket. "De vierde plaats nog inhalen wordt heel moeilijk", gaf Brecht Dejaegere aan na de wedstrijd.

Europa?

Maar misschien levert ook de vijfde plek nog Europees voetbal op. Als KV Mechelen geen Europese licentie krijgt, speelt het nummer vijf tegen de winnaar van play-off 2 voor een Europees ticket. "Het is aan de bevoegde instanties om daarover te beslissen", had voorzitter Ivan De Witte al aangegeven - lees het HIER nog eens na.

"We moeten ons nu sowieso focussen en gaan voor die vijfde plaats", aldus De Witte en coach Thorup. Al was het maar om het seizoen nog wat op te smukken. "Een geslaagd seizoen kan je dit natuurlijk niet noemen. We moeten nu de rug rechten, want zondag volgt er al de match tegen Club Brugge. Makkelijk zal het niet worden."

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.