Arsenal en Chelsea moeten Europese midweek van Engels voetbal redden (en hun eigen vel)

02 mei 2019 15:06

Vanavond staat de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League op het programma. Net als in de Champions League zijn er nog twee Engelse ploegen in de running.

Met de gekende resultaten. Liverpool (3-0) en Tottenham (0-1) gingen beide onderuit in hun heenwedstrijd, nu is het aan Chelsea en Arsenal om de Engelse eer te redden tijdens deze Europese midweek. Niet alleen voor hun land, ook voor zichzelf.

De twee clubs zijn immers nog niet zeker van een ticket voor de Champions League volgend seizoen. De Blues hebben als vierde in de Premier League hun lot nog in eigen handen, bij de Gunners is dat niet het geval. Eindwinst in de Europa League betekent immers rechtstreekse kwalificatie voor het kampioenenbal.

Frankfurt - Chelsea

Eden Hazard is de enige overgebleven Belg in de twee grootste Europese bekercompetitie. Met Chelsea moet hij voorbij revelatie Frankfurt, dat Inter en Benfica genadeloos uit het tornooi kegelde.

Onze landgenoot kreeg in de voorgaande rondes vaak rust, maar nu de belangen groter worden zal hij wellicht in de basis starten. Bij de Duitsers is het uitkijken naar Luka Jovic. De jonge Kroaat scoorde al 17 treffers in de Bundesliga en wordt gevolgd door enkele Europese grootmachten.

Arsenal - Valencia

Geen landgenoot in deze confrontatie, maar wel twee clubs die terug verlangen naar de tijden waarin ze bij de allergrootste clubs van Europa werden gerekend. Voor Arsenal-coach Emery wordt het een speciaal duel. Hij was vier jaar aan de slag bij Valencia.

Voor de Londense club staat er druk op de ketel gezien de huidige notering in de Premier League (vijfde). Voor de Spanjaarden geldt eigenlijk hetzelfde. Met nog drie matchen te gaan staan ze drie punten achter de vierde plaats, die nog recht geeft op een CL-ticket.

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea \\ Valencia CF \\ Eintracht Frankfurt
 
 
 
Reacties.