De rampzalige balans van Cercle Brugge in de terugronde onder Laurent Guyot

02 mei 2019 22:25

De magie tussen Cercle Brugge en trainer Laurent Guyot was op. De Vereniging bedankte de Fransman voor bewezen diensten na een bijzonder slechte terugronde in de reguliere competitie.

Dat Cercle Brugge niet opnieuw naar 1B is gezakt heeft het te danken aan een goede heenronde van 19 op 30. In de terugronde, vooral na de winter, was het met momenten rampzalig. De beslissing valt langs de kant van het Cercle-bestuur dus zeker te begrijpen.

Maar eigenaardig genoeg werden die desastreuze laatste 15 matchen wel ingezet met een zege. Op het veld van Racing Genk (1-2) dan nog! Die partij was meteen ook het einde van een 9 op 9, de beste reeks van het seizoen.

Sindsdien ging het steil bergaf. Voor de jaarwisseling was er nog de knappe zege tegen Anderlecht (2-1), maar ook nederlagen tegen Charleroi (3-1), Antwerp (0-3), Gent (4-1) en Eupen (0-1).

Rampzalig rapport

Van januari tot en met midden maart was het een uitgesponnen dieptepunt, met het gelijkspel tegen Club Brugge als uitzondering. Dat punt werd dan ook als een overwinning gevierd. Maar het rapport na Nieuwjaar liegt niet: geen clean sheet, geen overwinning, 11 goals, 20 tegengoals en 3 schamele puntjes.

“Cercle Brugge bedankt Laurent Guyot voor de geleverde inspanningen en vooral voor het behoud van Cercle in 1A”, stond er te lezen in de officiële mededeling van De Vereniging. De zoektocht naar een nieuwe trainer kan beginnen.

Hannes Van Gael

Cercle Brugge \\ Union SG
 
 
Reacties.