Slecht voorteken voor Courtois?

03 mei 2019 17:26

Thibaut Courtois kende niet bepaald een gelukkig eerste seizoen bij Real Madrid, en er is ook niet meteen beterschap op komst als we de voortekenen mogen geloven. Of kan de nationale doelman het tij doen keren met een nieuw rugnummer?

Dat de zaken dit seizoen vierkant draaiden bij Real Madrid, zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan. De Koninklijke kon nooit echt meedingen naar de Spaanse titel en moest zelfs de tweede plaats aan stadsrivaal Atletico Madrid laten. Bovendien werden los blancos roemloos uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League na een 1-4-verlies tegen Ajax.

Van die sportieve malaise was ook onze nationale doelman Thibaut Courtois meermaals het slachtoffer: hoewel de boomlange Limburger bij zijn aankomst de onbetwiste eerste doelman van de Madrilenen leek te worden, moest hij dit seizoen al te vaak plaatsruimen voor concurrent Keylor Navas. Toch denkt Courtois er blijkbaar niet aan om andere oorden op te zoeken, sterker nog: hij weet al met welk rugnummer hij volgend seizoen wil spelen.

Geen ongelukscijfer?

En zijn voorkeur zal bij sommigen toch wel wat gefronste wenkbrauwen uitlokken, want het gaat niet bepaald om een klassiek geluksnummer: de ex-keeper van Chelsea en Atletico Madrid zou volgens Marca immers vanaf volgend seizoen met het nummer 13 willen spelen. Een poging van Courtois om de voetbalgoden uit te dagen?

De fans van Real moeten dat echter niet per se als een ongunstig voorteken beschouwen, want onze nationale doelman heeft het rugnummer al eerder met succes gedragen. Hij had het cijfer oorspronkelijk geërfd van zijn Atletico-voorganger David De Gea, en bij Chelsea was het truitje met nummer 1 al voor Petr Cech gereserveerd zodat Courtois de 13 besloot te behouden.

Het tij doen keren

Bij zowel de Blues als los colchoneros wist hij bovendien de titel te veroveren met het nummer: een jaar na het Spaanse kampioenschap mocht hij met Hazard en co ook de Premier League op zijn conto schrijven. Brengt het bijzondere getal opnieuw soelaas in zijn tweede seizoen voor Real Madrid?  

Dat Courtois wel degelijk een toekomst lijkt te hebben in de Spaanse hoofdstad, bevestigt ook Het Laatste Nieuws vandaag. Volgens die krant zou het bestuur van de Koninklijke vorige week haar vertrouwen in de Limburger hebben uitgesproken: hij zou dan toch de onbetwiste eerste keeper van de Madrilenen moeten worden. 

Voor concurrent Navas zou dat dan weer slecht nieuws zijn, aldus HLN. Hij zou het signaal hebben gekregen dat hij mag verkassen, en met nog een jaar op zijn contract zou hij die hint wel eens ter harte kunnen nemen. En wie weet kan Courtois dankzij het vertrek van zijn concurrent een nieuwe start maken bij Real. 

Jeroen Verschakelen

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.