Boskamp overlaadt Wouter Vrancken met lof en wenst Mechelen Europees voetbal toe


Foto: © photonews 04 mei 2019 20:14

Wouter Vrancken is al bijna heilig verklaard in KV Mechelen. Hij dwong de promotie naar 1A af na een rampzalige seizoensstart en loodste zijn team ook nog eens de Beker van België.

Analist Johan Boskamp spaart zijn lof voor Vrancken niet. "De druk bij KV Mechelen was toch groot om mee te doen voor de titel in 1B. Je kunt niet anders zeggen dan dat hij het vreselijk goed gedaan heeft. Want ik stel mij de vraag of dit Mechelen goed genoeg is voor eerste klasse, aangezien het ook geen jonge ploeg meer is", zei hij in Het Belang van Limburg.

De Nederlander stelt dus een kwaliteitsinjectie voor. "Je zit met gasten als De Camargo (op 12 mei 36, nvdr.), Swinkels (34), De Witte (31) en noem maar op. Die zijn allemaal een stukje ouder. In eerste klasse gaat het tempo omhoog. Hoe gaan die gasten daarmee om? Er zullen daar zeker twee à drie spelers moeten bijkomen", luidde het oordeel van Boskamp.

Vrancken krijgt volgens Boskamp niet de erkenning die hij verdient. "Wat mij betreft, had Wouter bij de genomineerden voor trainer van het jaar mogen zijn. Zeker als je de situatie met Propere Handen bekijkt. Hij brengt ze in principe terug naar 1A en wint de beker. De finale halen alleen was al genoeg voor mij."

KV Mechelen gaat Europa in, tenzij het oordeel in het matchfixingdossier daar anders over beslist. "Ik zou het erg vinden als Mechelen nu Europa niet in mag. Die spelers zelf kunnen er niks aan doen en ze hebben zich in de finale helemaal kapot gewerkt", besloot Boskamp.

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.