TD Frank Arnesen vertelt wat hij zoekt in een nieuwe trainer

04 mei 2019 08:52

Frank Arnesen en Michael Verschueren hebben het aantal kandidaat-trainers teruggebracht tot drie. Eind mei willen ze hun definitieve keuze bekendmaken. Technisch directeur Arnesen geeft aan wat ze willen. 

Het profiel is voor iedereen duidelijk:  "De prioriteit is een coach die de filosofie van Anderlecht belichaamt. Dat wil zeggen: met technisch begaafde spelers aanvallend en dominant voetbal brengen. In geen geval zullen wij een trainer nemen die zweert bij reactievoetbal - dat zou het publiek ook niet pikken, zoals in het recente verleden is bewezen", vertelt hij in HLN.

Geen Weiler dus, maar voor de rest... Speelt ervaring ook geen rol? Iemand die de Belgische competitie kent? "Niet per se. Dat is allemaal ondergeschikt aan de stijl van spelen", aldus Arnesen, die niet wil ingaan op de interesse in Hjulmand.

Hjulmand

"Je gaat mij niets ontlokken. Maar ik snap je. Wie het ook wordt, de club moet weten dat het succes er mogelijk niet in een-twee-drie zal komen. Wij zullen de coach tijd moeten geven om zich in te passen. Het wordt belangrijk om hem intern te blijven steunen."

Bart Vandenbussche

Anderlecht
 
 
Reacties.