Einde seizoen voor Rode Duivel?

04 mei 2019 11:05

2018-2019 was niet het seizoen van Kevin De Bruyne. De ene na de andere blessure gooide roet in het eten, en de Rode Duivel mag mogelijk ook een kruis maken over de rest van zijn seizoen.

De Belgische spelmaker kwam dit seizoen slechts achttien wedstrijden aan de bak in de Premier League door verschillende blessures. Daardoor kon hij tot nu toe slechts twee doelpunten en twee assists achter zijn naam schrijven, een schril contrast met vorig seizoen toen hij acht keer scoorde en maar liefst zestien beslissende passes uitdeelde.

Twee weken geleden viel de Rode Duivel opnieuw uit tijdens de topmatch tegen Tottenham, deze keer met een hamstringblessure. Zijn club Manchester City bevestigt dat het nummer 17 ook dit weekend niet in actie zal komen tegen het Leicester City van Youri Tielemans. Hoewel coach Guardiola eerder al had aangegeven dat het "beter" gaat met De Bruyne, kon hij niet zeggen of de getalenteerde middenvelder dit seizoen nog zal spelen. "Ik weet het niet", was het eerlijke antwoord.

De club uit Manchester heeft momenteel slechts een schamel puntje voorsprong op eerste achtervolgers Liverpool, maar zal de magie van "King Kev" dus naar alle waarschijnlijkheid moeten missen tijdens de twee laatste speeldagen. Kan Leicester City de Mancunians dit weekend iets in de weg leggen? De Bruyne zelf zal waarschijnlijk niet kunnen wachten tot het zomerreces, zodat hij de tijd heeft om in alle rust aan zijn herstel te werken. In augustus kan hij hopelijk met frisse benen aan het nieuwe seizoen beginnen. 

Jeroen Verschakelen

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.