BREAKING: KV Mechelen stapt nu al naar burgerlijke rechtbank: "Rechten verdediging worden niet gerespecteerd! Dit is niet ernstig!"

04 mei 2019 17:02

Na de feestvreugde volgt al snel de ontnuchtering. De zaak 'Propere Handen' hangt immers nog steeds als een donkere wolk boven KV Mechelen. De club neemt nu echter al een drastische maatregel en spant een procedure in kort geding aan voor de burgerlijke rechtbank.

Zoals u misschien al weet, houdt dat wel risico's in, want in het bondsreglement staat duidelijk dat een aangesloten club zich moet neerleggen bij de beslissingen van de bondsinstanties of anders dreigt schrapping... KV Mechelen voelt zich echter verplicht dit te doen. 

Ze willen dat het strafrechterlijk onderzoek volledig rond is vooraleer er beslissingen worden genomen op bondsniveau. Dat betekent dat ze de zittingen, die een strakke agenda moeten volgen om op 30 juni afgerond te zijn, willen vertragen. En dus een beslissing over mogelijke degradatie van hen en Waasland-Beveren ook vertragen.

"KV Mechelen heeft moeten vaststellen dat zij vervolgd wordt door de bondsinstanties op basis van een onvolledig en niet-objectief dossier, waar geen onderzoek is gebeurd naar de rol van de club zelf", klinkt het in een perscommuniqué.

“KV Mechelen heeft ernstige bezwaren tegen de wijze waarop de instanties van de KBVB de tuchtvervolging voeren”, aldus de advocaten van de club.

“KVM heeft haar argumenten al op 30 april voorgelegd op de zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep, maar heeft intussen moeten vaststellen dat de instanties van de KBVB deze argumenten integraal naast zich neer hebben gelegd en in de plaats daarvan KV Mechelen opgelegd hebben om zich binnen totaal onredelijke termijnen en zonder toegang tot het strafdossier te verdedigen. Dit is niet ernstig. De club zal erover waken dat alle procedures correct, transparant en met respect voor de rechten van verdediging van alle partijen gevoerd kunnen worden.”

RECHTEN VAN VERDEDIGING

KV Mechelen stapt dus naar de burgerlijke rechtbank. “Enkel en alleen om te verzekeren dat de tuchtvervolging door de KBVB op een correcte en transparante wijze kan gebeuren, op basis van een volledig dossier en met eerbied voor de rechten van verdediging van alle partijen.  Deze procedure zal haar beloop kennen in de komende dagen en KV Mechelen heeft alle vertrouwen dat de rechtstaat zal zegevieren”, aldus nog de advocaten.

KV Mechelen benadrukt nogmaals ten stelligste dat de club nooit heeft meegewerkt aan pogingen tot competitievervalsing of andere illegale praktijken en wil zich dan ook op een ordentelijke manier kunnen verdedigen. 

De club wenst verder de sereniteit in dit dossier te bewaren en heeft vertrouwen in een goede afloop van alle lopende procedures.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.