Oostende gaat ook zonder Broos onderuit: Eupen wint knotsgekke partij

04 mei 2019 22:00

Na het vertrek van Hugo Broos doet  Franky Van der Elst het seizoen uit als T1 van KV Oostende. Ook hij kon zijn team niet behoeden voor een nieuwe nederlaag.

Yuta Toyokawa bracht Eupen na een half uur op voorsprong. De Japanner kopte de bal tegen de touwen na een vrije trap.

Op slag van rust schoof Tom De Sutter de gelijkmaker  in doel. 1-1 halverwege.

Eupen nam de wedstrijd van bij het begin van de tweede helft stevig in handen. Het miste een aantal kansen, maar iets voorbij het uur kreeg het een penalty na een overtreding van Nicolas Lombaerts. Toyokawa maakte er met zijn tweede van de avond 2-1 van.

Maar ook Oostende kreeg nog een strafschop. Jordi Vanlerberghe zette die om. Maar minder dan een minuut later lag de bal opnieuw op de stip: aan de overkant deze keer. Youssef Msakni mocht hem nemen en faalde niet: 3-2.

Oostende probeerde nog een slotoffensief in te zetten, maar scoren lukte niet meer. KVO blijft zo achter met acht op 21 in play-off 2. Dat is er eentje meer dan Eupen.