Voorzitter STVV spreekt klare taal: "Europees ticket moet naar de verliezer van het barrageduel gaan, Kortrijk ging al akkoord"

04 mei 2019 19:24

De ophef rond de toekenning van het laatste Europese ticket is groot sinds de overwinning van KV Mechelen in de beker. Want wie gaat er met dat ticket lopen, indien KV Mechelen zijn Europese licentie zou kwijtspelen?

David Meekers, de voorzitter van Sint-Truiden, heeft een voorstel. Een dat hem goed uitkomt, als club die aan de leiding staat in een poule van play-off 2. "Als Mechelen veroordeeld wordt, moet het vacante Europese ticket gaan naar de verliezer van de barragematch tussen de winnaar van play-off 2 en de nummer vier uit play-off 1", zei Meekers in Het Belang van Limburg.

De voorzitter van de Kanaries zei dat ze al contact hebben gehad met Kortrijk over de materie en dat de Kerels achter het voorstel stonden. Meekers ziet staaft zijn redenering met twee argumenten.

"Eerst en vooral dient die wedstrijd dan waarvoor ze in het leven geroepen is: de toekenning van een Europees ticket, in dit geval Europese tickets. Het kan in onze ogen niet zijn dat de nummer vijf van play-off 1 beloond wordt, zonder dat die een finalematch heeft moeten afwerken."

"Ten tweede zou dat getuigen van respect voor de clubs uit play-off 2. In de testwedstrijden voor promotie naar 1A is het toch ook de verliezer die promoveert als de winnaar niet kan", voegde Meekers daar nog aan toe.

Hannes Van Gael

STVV
 
 
Reacties.