Gevolgen kort geding KV Mechelen kunnen enorm zijn: "Dan zullen Beerschot Wilrijk en Waasland-Beveren misschien ook procedures inspannen"

05 mei 2019 09:21

Gisteren maakte KV Mechelen bekend dat ze een kort geding voor de burgerlijke rechtbank aanspannen omdat ze het niet eens zijn met de timing die de Geschillencommissie Hoger Beroep oplegde. Ook Peter Vandenbempt ziet een procedureslag zonder weerga aankomen.

Als de rechter in kort geding KV Mechelen gelijk geeft, komt de timing van 30 juni zwaar op de helling te staan. Nee, het is dan onmogelijk om al een beslissing te krijgen. "Dan hangt het ervan af wat de rechter precies beslist. Hij kan de Geschillencommissie opleggen dat ze de procedure moet opschorten tot er een uitspraak komt door burgerrechtbank. En daar staan dan zware dwangsommen op", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Maar als dat gebeurt dan zullen andere clubs als Beerschot Wilrijk of Waasland-Beveren misschien ook weer procedures aanspannen. Dan komt er misschien een cascade aan rechtszaken de komende tijd."

Zaak-Ye: 10 jaar

De KBVB wil tegen 30 juni beslissen wie in welke reeks volgend seizoen uitkomt. Maar dat wordt een huzarenstukje. "Een eventuele uitspraak door de burgerrechtbank kan nog jaren duren. Het onderzoek loopt nog en ik heb vernomen dat men hoopt om het onderzoek in het najaar af te ronden."

"Maar dat is nog maar het onderzoek. Dan moet het nog op de rol komen, zijn er nog verschillende zittingen en eventuele beroepsprocedures. In de zaak-Ye heeft dat allemaal wel 10 jaar geduurd. Dat kan hier ook zo zijn. Als we dan daarna pas tot een veroordeling kunnen overgaan, is dat geen geweldige zaak."

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.