Yves Vanderhaeghe wil de klus met Kortrijk zélf klaren tegen Essevee en heeft al favoriete tegenstander in finale play-off 2 op het oog: "Niet te onderschatten voordeel"

05 mei 2019 09:04

Het ziet er goed uit voor KV Kortrijk in play-off 2. Enkel Union volgt nog in het spoor van hun groep, maar zij hebben geen Europese licentie. En dus blikt coach Yves Vanderhaeghe al vooruit, mét een lievelingstegenstander in de finale.

KV Kortrijk telt momenteel 18 op 21 en kan zo de finale van play-off 2 bijna niet meer mislopen. Union (2e in de groep met 16 punten) heeft geen Europese licentie en speelt sowieso de finale van play-off 2 niet, de andere teams hebben voorlopig amper 7 punten. 

Enkel Zulte Waregem kan zondagavond nog naar 10 punten springen en zo in principe nog boven de Kerels eindigen, al moet het dan op de laatste drie speeldagen gek lopen voor Kortrijk. "Ik zou graag in Waregem zelf de klus klaren en zo de groepswinst verzekeren", gaf de oefenmeester van de Kerels aan op een persconferentie na de zege tegen Waasland-Beveren.

Charleroi > STVV

In de andere groep is het echter wél nog spannend, met Charleroi dat amper een puntje meer telt dan STVV en ook de andere vier ploegen die mathematisch gezien nog niet zijn uitgeschakeld. "Tegen wie ik het liefste zou spelen in de finale van play-off 2?"

"Liefst tegen Charleroi", heeft hij een voorkeur voor de Zebra's op de Kanaries. De reden daartoe is echter logisch: "Tegen STVV zouden we op verplaatsing moeten spelen, tegen Charleroi zouden we thuis spelen. Dat is een niet te onderschatten voordeel."

Aernout Van Lindt

Charleroi \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.