Guardiola vergelijkt Liverpool met legendarische ploeg van Barcelona

06 mei 2019 17:47

Pep Guardiola heeft de loftrompet bovengehaald over titelconcurrent Liverpool. De Spaanse coach noemt The Reds één van de beste ploegen waar hij het ooit tegen opnam.  

In een gesprek met The Telegraph spaarde Guardiola zijn lof niet voor Jürgen Klopp en co. “Dit Liverpool en het Barcelona uit 2014 zijn de beste teams waar ik ooit tegen coachte.”

Barcelona won in het seizoen 2014-2015 zowel de titel, de beker als de Champions League. De aanvalslinie van  Luis Enrique bestond toen uit Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez.

Een mooi compliment dus voor Liverpool. Al koopt het daar natuurlijk niks mee.  In de halve finale van de Champions League staat de club van Simon Mignolet en Divock Origi voor een bijna onmogelijke opdracht na de 3-0 nederlaag op het veld van Barcelona.

Ook in de Premier League wordt het lastig voor Liverpool: Manchester City kan maandagavond namelijk opnieuw één punt voor Liverpool komen als het wint van Leicester City en Youri Tielemans.  

Manchester City was vorig seizoen veel te sterk voor alles en iedereen in de Premier League, maar zal dit seizoen dus moeten knokken tot de laatste speeldag. Guardiola vindt het dit seizoen echter leuker.

“Dit duel met Liverpool is leuker dan kampioen worden met honderd punten. Het is ongelofelijk dat we nu in deze situatie zitten. In januari stonden we nog zeven punten achter”, besloot Guardiola.

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City \\ Barcelona \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.