Sfeer in Genk (ook met de Antwerpse fans), mentaliteit bij Anderlecht en wat minder bij Standard en Essevee


Foto: © photonews 06 mei 2019 21:09

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Sfeer in Luminus Arena

Wat was de sfeer in de Luminus Arena geweldig zeg. De bezoekende supporters deden 90 minuten hun duit in het zakje en schreeuwden zelfs bij een grote achterstand nog hun kelen schor.

De manier waarop ze jonge spelers aanmoedigden tijdens de rust? Prachtig. En ook de Genkse fans maakten er een topsfeer van.

Voetbal in Luminus Arena

Het voetbal mocht er ook meer dan naar zijn. KRC Genk is op titelkoers en daar kon ook The Great Old niets meer aan veranderen.

Een demonstratie achterin, een demonstratie op het middenveld - wat is Heynen plots een ontdekking - en een weergaloze Trossard en een topschutter voorin. Moet er nog zand zijn?

Anderlecht op karakter

RSC Anderlecht is opgestaan, dan toch! Met tien tegen elf bijna de hele wedstrijd tegen Standard aan de bak moeten? Het is niet makkelijk.

Maar op mentaliteit én met een goede Verschaeren - in youth we trust zeggen ze op Neerpede - werden de drie punten thuisgehouden. Knap, en belangrijk met oog op plek 5.

FLOP

Standard zonder karakter

Al was dat ook wel een beetje te danken aan het niveau van Standard na die rode kaart. Daar werd te weinig gedaan met het overtal.

Je ziet het natuurlijk wel vaker dat een team in overtal minder grinta toont, maar het verschil was wel erg groot. En zo lijken de Rouches nog een moeilijk seizoenseinde te gaan beleven.

Essenee, nee, nee

Zulte Waregem was opnieuw een beetje boven water gekomen de voorbije weken en kon mits een overwinning in Moeskroen zelfs nog met een doel richting de derby tegen Kortrijk toeleven.

Het werd echter een absolute miskleun op Le Canonnier. Francky Dury kafferde zijn spelers achteraf uit en we kunnen het hem niet kwalijk nemen: bij de koffie hadden er héél veel kunnen gewisseld worden.

To VAR or not to VAR?

De hoofdrolspeler van play-off 1? Niet Trossard, Vanaken of een van de andere topspelers, maar wel de Video Assistent Referee.

Dat zijn althans de woorden van Ivan Leko, die het echt niet meer snapt - en met hem vele anderen. Jammer, want de VAR heeft wel degelijk zijn nut vaak.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.