Pro League breekt zich het hoofd en vreest voor start volgend seizoen


Foto: © photonews 07 mei 2019 16:04

Maandag kwam de Raad van Bestuur van de Pro League met een beslissing omtrent de verdeling van het laatste Europees ticket, iets wat door de mogelijke veroordeling van KV Mechelen ter discussie stond. Maar er zijn nog struikelblokken in de race om het seizoen 2019-2020 op tijd te laten beginnen.

Dat laatste Europees ticket is maar een deel van het probleem. Nu gaat dat ticket - bij een veroordeling van KV Mechelen - ofwel naar de nummer 4 van play-off 1 als ze de finale met de winnaar van play-off 2 verliezen. Ofwel naar de nummer 5 van play-off 1 als de nummer 4 die finalematch wint. 

KV Mechelen kan gelijk krijgen

KV Kortrijk en STVV zijn het daar natuurlijk niet mee eens, want zij vinden dat de ploeg die uit play-off 2 komt dan het voordeel zou moeten krijgen. Maar goed, het is sowieso slechts een lapmiddel. De Pro League heeft nog andere katten te geselen, want wat ook de uitkomst is van het proces, er zal nog steeds een stortvloed aan verongelijkten proberen via welke weg dan ook zijn gelijk te halen.

Want stel u voor dat KV Mechelen gelijk krijgt van de burgerlijke rechtbank in kort geding. Een situatie die niet eens ondenkbaar is volgens enkele juristen binnen de Pro League zelf... Hun eis dat de timing voor de verdediging - ze konden het dossier pas een paar weken geleden voor het eerst inkijken - te krap is, zou wel eens ontvankelijk kunnen worden verklaard.

Allemaal in 1A?

En dan? Om de competitie op tijd te laten beginnen zou de Pro League wel eens geen andere keuze hebben dan KVM - en bij uitbreiding Waasland-Beveren - aan het seizoen te laten beginnen. Maar dan zou je weer Beerschot Wilrijk en Lokeren hebben die op hun achterste poten staan.

Naar het gevoel van sommige mensen van de Pro League zou het zelfs geen utopie zijn dat er volgend seizoen 18 aan de start in 1A staan. Wat dan weer problemen zou opleveren voor het format (de huidige is niet voorzien op dat aantal) en voor de kalendermaker. U weet wel: vier matchen meer in kalender die al zo overvol zit. Het wordt nog een gewriemel en gepuzzel om alles op tijd klaar te krijgen. En dan nog: ziet u het volgende seizoen op tijd beginnen?

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.