KV Mechelen ziet doelmannentrainer vertrekken: "Er gaan hier zelfs geruchten dat de UEFA de Belgische clubs collectief uitsluit"


Foto: © photonews 07 mei 2019 19:38

Harmen Kuperus gaat KV Mechelen verlaten. De doelmannentrainer kan niet meer om met alle geruchten. Hij maakte van Michael Verrips een topdoelman en zou liefst met hem mee vertrekken naar een nieuwe club. Maar al die onzekerheid rond KV Mechelen kan hij niet meer aan.

Zeker na het winnen van de titel en de Beker. "We hebben verdorie een plaats in de groepsfase van de Europa League afgedwongen door de finale te winnen", zegt hij bij Voetbal International. "Dat zou dan zo door je neus worden geboord. De club is natuurlijk in beroep gegaan, maar ik ben bang dat de UEFA wel eens in zou kunnen grijpen. Er zijn hier ook geruchten dat de UEFA de Belgische clubs collectief uitsluit in Europa."

Het 'wij tegen zij' gevoel was groot, maar dat raakt nu uitgewerkt. "Ik kan je zeggen: alles heeft er stevig ingehakt bij iedereen. Steeds probeer je alles weg te houden bij de jongens, maar er is zoveel gebeurd, we wisten eigenlijk geen moment waar we aan toe waren. Iedere week was er ander nieuws en kwam er meer ellende bij."

Toen ik thuiskwam dacht ik: wie houd ik eigenlijk voor de gek?

"Je probeert de focus te houden, maar als ik thuiskwam, dacht ik: wie houd ik nu eigenlijk voor de gek? Mentaal is het op een gegeven moment niet op te brengen. Je vecht tegen iets dat iedere keer weer terugkeert. Als je huis en haard verlaat, maar je weet continu niet waar je aan toe bent, is het dat dan allemaal waard. Voor mij niet meer."

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.