Anderlecht twijfelt over toekomst Belhocine, maar zou best nog eens in de kleedkamer gaan horen

07 mei 2019 16:23

Hoe gaat de trainersstaf van Anderlecht er volgend seizoen uitzien? Eén ding is zeker: Karim Belhocine moet geen hoop koesteren dat hij T1 mag blijven. Maar wat dan met de trainer waar alle spelers een lans voor willen breken?

De top van Anderlecht houdt alle opties nog open, want die beslissing wordt pas genomen als er een nieuwe T1 is gevonden. Als die zijn eigen assistent(en) wil meebrengen, lijkt er voor Belhocine nog weinig plaats te zijn, want Jonas De Roeck is ook al gepromoveerd naar de A-ploeg.

Toch zullen ze best eerst eens in de spelersgroep gaan horen, want daar zijn ze allemaal gek van hun voormalige T2. Belhocine staat heel dicht bij de spelers en praat veel op hen in. Daarom ook dat Hein Vanhaezebrouck hem bij zijn aanstelling gaan halen is. Hij vulde hem aan, want Hein bewaart een afstand met zijn spelers.

Aanspreekpunt

Belhocine heeft zich de voorbije maanden ook onder het bewind van Fred Rutten opgeworpen als de 'go-to-guy' bij problemen. Er waren er veel die misnoegd waren omdat ze volledig opzijgeschoven werden of gewoon niet met de ideeën van Rutten konden leven. Belhocine heeft daar dan ook veel krediet opgebouwd.

"Belhocine is een man van zijn woord", klinkt het binnen de spelersgroep en de technische staf. Dat hij ook ludiek uit de hoek kan komen, helpt natuurlijk ook. Als T1 zal hij niet blijven, maar als assistent zouden ze dat best nog eens bekijken bij Anderlecht.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.