KV Mechelen eerste keer voor kortgedingrechter: (krappe) agenda voor hoorzittingen ligt vast


Foto: © photonews 07 mei 2019 13:06

KV Mechelen moest vandaag een eerste keer voor de kortgedingrechter verschijnen. Daarbij werd de agenda van de hoorzittingen vastgelegd. Op 16 mei om 14u mogen de eisers en de verweerders pleiten. Een uitspraak volgt diezelfde of de volgende dag.

Dat betekent dat de uitspraak de dag voor de pleidooien in de tuchtprocedure van de KBVB tegen matchfixing in KVM-Waasland-Beveren valt. KV Mechelen vindt dat ze niet genoeg de kans krijgen om zich te verdedigen door de strakke timing die er op nagehouden wordt. Waasland-Beveren heeft zich intussen ook aangesloten bij de zaak.

Er waren vanochtend heel wat advocaten bij de Brusselse ondernemingsrechtbank die zich ook bij de eisers schaarden: die van Johan Timmermans (ex-preses KVM), Olivier Somers (hoofdaandeelhouder KVM), Stefaan Vanroy (sportief directeur KVM), Olivier Swolfs (financieel directeur WB) en makelaar Dejan Veljkovic. Zij zijn allemaal betrokken bij tuchtzaak van de KBVB.

De verweerders in deze zaak zijn de KBVB, Beerschot Wilrijk en Lokeren. Die laatste 2 clubs kunnen mogelijk naar 1A als KV Mechelen en Waasland-Beveren uit 1A verdwijnen.

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.