Debat van de Week: wie moet het laatste Europese ticket krijgen?

07 mei 2019 15:11

Maandag kwamen de Pro League en de KBVB met een communiqué over het verdere verloop van de competitie. Het barrageduel om het laatste Europese ticket zal gewoon doorgaan op 26 mei, zoals vooraf gepland. Alles hangt natuurlijk af of KV Mechelen hun Europees ticket kan behouden.

Op 26 mei zullen de winnaar van play-off 2 en het nummer 4 van play-off 1 het tegen elkaar opnemen. Voor de uitkomst zijn er twee scenario's, waarbij de winnaar van het barrageduel gegarandeerd het 'voorlaatste ticket krijgt'.

Bij winst van de ploeg uit PO 1 gaat het laatste ticket naar de vijfde in de stand. Bij winst van de ploeg uit PO 2 gaat dat ticket naar de verliezende finalist van het barrageduel, de vierde uit PO 1 dus.

Maar daar is niet iedereen het mee eens. De ploegen uit PO 2 hebben liever dat de verliezer van het barrageduel dat ticket krijgt, ongeacht of dat de vierde van PO 1 is. Bij AA Gent zien ze het overgeschoten ticket liefst naar de verliezende bekerfinalist gaan ...

Daarom is dit ons debat van de week. Vind jij de huidige oplossing van de Pro League en de KBVB goed, of zie je het liever anders? Stem in onze poll en discussieer mee in de reacties.

Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ KAA Gent \\ Standard \\ Sint-Truiden \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.