Sportief topjaar kan eindigen in nachtmerrie: "De euforie zal niet weggaan tot er een negatieve uitspraak is"


Foto: © photonews 07 mei 2019 18:26

Het zijn bizarre en mogelijk ook bange tijden voor KV Mechelen-supporters. Ze zitten met veel vragen en weinig antwoorden. Wat sportief een onvergetelijk seizoen is geweest kan alsnog omslaan in een nachtmerrie. Wij gingen eens polsen bij een 'die hard fan'.

Peter Maes (40) is penningmeester van supportersclub ‘KVM-SIDE’ en stond ons te woord over de vreemde tijden die een KV Mechelen-supporter doormaakt. “De beker gewonnen en promotie afgedwongen, beter kan je als ploeg uit 1B toch niet doen”, zei Maes in een gesprek met Voetbalkrant.com.

We zijn nu bijna een week verder, ben je nog steeds euforisch door die knotsgekke bekerfinale?

Maes: “Zeker! En ik denk dat die euforie ook niet snel zal weggaan. Dat zal pas gebeuren als er een negatieve uitspraak komt in de hele omkopingaffaire.”

‘Negatief’, zeg je. Heb je dan zo weinig vertrouwen in een goede afloop?

Maes: “Als alles wat er in de pers is verschenen klopt, dan wel ja. Als het waar is van die telefoontaps en andere zaken… dat zijn dingen die niet mogen gebeuren.”

Nu is er het kortgeding. Is dat een slimme zet volgens jou?

Maes: “Het geeft me in ieder geval toch meer vertrouwen. Het is toch een bewijs dat de club denkt dat ze sterk in haar schoenen staat.”

Maar het kan wel grote gevolgen hebben.

Maes: “Klopt, maar een degradatie naar amateur was hetgeen waar ik al van in het begin rekening mee heb gehouden. Door de promotie is dat dan slechts 1B geworden of …”

Het is een kluwen, dat bondsreglement.

Maes: “Zeg dat wel! Er is geen enkele regel die waterdicht is of niet op meerdere manieren te interpreteren is.”

Wat nu? Jullie hebben lange tijd geen wedstrijden gehad. Geen tijd dus voor spandoeken of andere acties. Is er nog iets dergelijks gepland?

Maes: "Bij mijn weten niet. Op Facebook verschenen er af en toe ideeën voor een optocht naar het bondsgebouw, maar dat is misschien geen goed idee. Laat de Bond nu maar gewoon zijn werk doen."

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.