Dag op dag 11 jaar geleden: clubs eren betreurde François Sterchele

08 mei 2019 11:29

Vandaag is het exact elf jaar geleden dat François Sterchele op tragische wijze om het leven kwam bij een verkeersongeluk. 'Zijn' Club Brugge kon die trieste verjaardag natuurlijk niet laten liggen en brengt een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden held.

"You'll never walk alone, Cois", klinkt het strijdvaardig op de Twitteraccount van de Bruggelingen. Wie weet hoe ver de voor altijd 26 jaar jong gebleven Luikenaar het had kunnen schoppen als zijn leven niet op drastische wijze gekortwiekt was op die fatale 8 mei 2008?

Een ding staat vast: de fans dragen Sterchele nog steeds in hun hart, dat bewijzen ze nog steeds elke wedstrijd met een eerbetoon in de 23ste minuut (een verwijzing naar het rugnummer van de betreurde spits).

Al probeerden de fans van Antwerp die actie begin dit seizoen op wansmakelijke wijze te verstoren, Club Brugge blijft als één man achter "Cois" staan. Voor altijd.

Ook een andere ex-club van Sterchele, Sporting Charleroi, plaatste vandaag overigens een gepast eerbetoon aan de veel te vroeg overleden aanvaller:

Jeroen Verschakelen

Club Brugge
 
 
Reacties.