Nog zes weken voor nieuwe bondsvoorzitter moet benoemd worden: momenteel weinig kandidaten, maar er is er wel eentje ambitieus


Foto: © photonews 08 mei 2019 10:10

Gaan ze er een reality show van moeten maken? Wie wordt de nieuwe bondsvoorzitter? Op 22 juni houdt huidig preses Gerard Linard er mee op wegens het bereiken van de leeftijdsgrens. Maar intussen heeft nog niemand zich kandidaat gesteld voor zijn opvolging.

Volgens HLN zijn er verschillende mogelijkheden. Tijdens de Algemene Vergadering van 22 juni kunnen er verschillende mensen zich kandidaat stellen. De Franstalige David Delferière, vader van Sebastien, en de Nederlandstalige Johan Timmermans werden naar voor geschoven, maar de betrokkenheid van Sebastien in het dossier Propere Handen en die van Timmermans in datzelfde dossier lijken dat onmogelijk te maken. 

Mieke De Clercq, bestuurslid van Zulte Waregem, kan ook, maar omdat ondervoorzitter Bart Verhaeghe al Nederlandstalig is, moet er een Franstalige op het hoogste zitje terechtkomen. De krant noemt dan ook Philippe Godin, lid van de onderzoekscommissie, maar die is officieel nog geen kandidaat.

Bayat?

Aan dat lijstje zouden we zelf nog een naam willen toevoegen. De ambitieuze Mehdi Bayat zou straks zich ook wel eens kandidaat kunnen stellen. De algemeen directeur van Charleroi heeft al veel invloed binnen de Bond en zou naar wat we horen niet vies zijn van de post.

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.