Bernd Storck: geen 'Moeskroen Kampioen', maar wel een heus gemis voor 'Les Hurlus'

08 mei 2019 22:33

Bernd Storck neemt na dit seizoen afscheid van Moeskroen. Een jammere zaak voor 'Les Hurlus', verdient heel wat lof voor de stappen die Moeskroen dit seizoen gezet heeft.

30 augustus 2018: Moeskroen zet Frank Defays aan de deur. De voormalige verdediger en aanvoerder van Charleroi moet het gelag betalen voor de mindere prestaties en de 0 op 15 in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen.

In de nederlagen tegen Eupen, Anderlecht, Antwerp, Club Brugge en KV Oostende konden de Henegouwers slechts één keer de weg naar het doel vinden. Zonder plotse ommekeer leek Moeskroen een vogel voor de kat. 

Debuut in stijl voor Storck

Amper drie dagen na het ontslag van Defays wordt de Duitser Bernd Storck aangesteld als nieuwe coach van Royal Excel. Storck, ex-bondscoach van Kazachstan en Hongarije en assistent-coach van Borussia Dortmund en Wolfsburg, debuteert in stijl met een 1-0 thuiszege tegen Kortrijk.

Geleidelijk aan krijgt de Duitser de trein op de rails, maar vooral na de jaarwisseling is het contrast tussen het oude en het nieuwe Moeskroen pas erg groot. 

Ongeslagen reeks in 2019

Op 20 januari begint Moeskroen aan een ongeslagen reeks van negen wedstrijden waarvan zelfs zeven overwinningen. Titelconcurrenten Club Brugge en Genk beten hun tanden compleet stuk op de Henegouwers en gingen de boot in. Het vertrouwen was groot, de spelers bloeiden helemaal open onder Storck. 

Storck stond dan ook bekend voor het vertrouwen dat hij zijn spelers gaf. "Zijn grootste talent is om alles uit een speler te halen. Elke speler staat 50% scherper", vertrouwde vleugelaanvaller Manuel Benson ons al toe. 

Storck heeft puik werk geleverd op Le Canonnier, het zal voor het Henegouwse bestuur een zware klus worden om een geschikte vervanger te vinden. Ondanks dat play-off 2 wel een heel pak minder was dan de eerste maanden van 2019. Maar Moeskroen werd wel een hype onder Storck, al moeten we daar ook misschien wel de mannen van het Ministerie van Sport dankbaar voor zijn. 

De Duitser wordt gelinkt aan Hertha Berlijn, een overstap die de komende dagen wel eens officieel kan zijn. Geen onlogische keuze, want met de kwaliteiten van Storck kan en mag hij - zonder afbreuk te doen - hoger mikken dan Moeskroen. 

Bart Ver Elst

Moeskroen
 
 
Reacties.