Tottenham-held: "Voetbal is ongelofelijk, dit kan alleen in deze sport"

09 mei 2019 07:57

Tottenham knokte zich woensdagavond tegen Ajax vanuit een verloren positie terug naar de kwalificatie voor de finale van de Champions League. De vreugde was dan ook immens.

De man die de stunt tot stand bracht was Lucas Moura. Die scoorde een zuivere hattrick na de pauze.

“Als kind droom je ervan om de Champions League te spelen”, noteerde BELGA uit de mond van de Braziliaan. “En nu krijg ik de kans om de finale te spelen, het toernooi te winnen…”

“Ik ben zó fier op mijn team. Ik kan niet beschrijven wat ik op dit moment voel. In de tweede helft slikten we twee gemakkelijke goals, maar na de pauze voetbalden we alsof ons lever ervan afhing. Voetbal is ongelofelijk. Dit kan alleen in deze sport.”

“Mentaal was het niet gemakkelijk”, vulde ploegmaat Toby Alderweireld aan. “Als je 2-0 achterkomt, weet je dat je er drie moet maken. Dat we daar in zijn geslaagd, toont de mentale kracht van ons team. Onze tweede helft was ongelofelijk.”

“Ajax bewees voor de rust dat het een uitstekende ploeg heeft maar wij hebben echt ons hart op het veld gegeven. Ik ben zo trots op dit team”, besloot de Rode Duivel.

Tottenham neemt het in de finale op tegen Liverpool, dat Barcelona uitschakelde na een even memorabele wedstrijd.

Champions League \\ Ajax \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.