Bayern, PSG, City of andere topper: 'de Ligt heeft akkoord gesloten'


Foto: © photonews 09 mei 2019 21:45

Matthijs de Ligt is hot in Europa. Dat is een understatement. De Nederlander wordt op zijn negentiende al gezien als één van de beste verdedigers ter wereld. En dat is FC Barcelona niet ontgaan.

Paris Saint-Germain, Manchester City, Bayern München,… Elke zelfrespecterende Europese grootmacht heeft al bij AFC Ajax geïnformeerd naar Matthijs de Ligt. De aanvoerder van de Ajacieden maakte de voorbije maanden - niet in het minst op het Kampioenenbal - indruk.

Volgens The Independent zal het bij dromen blijven. Het dagblad maakt gewag van een persoonlijk akkoord tussen de Ligt en FC Barcelona. De verdediger volgt op die manier zijn teamgenoot Frenkie de Jong, die eerder al een verbintenis tekende in Camp Nou.

Kloof van twintig miljoen euro

Al is er op clubniveau nog lang geen akkoord. Barcelona wil vijftig miljoen euro betalen voor de Ligt, maar volgens Ajax ligt zijn marktwaarde op minstens zeventig miljoen euro. Met andere woorden: er moet nog een kloof van twintig miljoen euro worden dichtgereden vooraleer er sprake kan zijn van een akkoord.

Primera Division \\ Champions League \\ Ajax \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.