Buffel kent het Genkse geheim: "Vroeger wilde de ploeg de sterkhouders verkopen, maar nu..."

09 mei 2019 21:26

Thomas Buffel verdedigt dezer dagen de kleuren van Zulte Waregem, maar de flankaanvaller is nog steeds een vurige fan van KRC Genk. Stiekem had hij gehoopt om dit seizoen nog rond te lopen in de Luminus Arena.

"Dat is het lot van de timing", vertelt Thomas Buffel in Het Laatste Nieuws. "Ik heb pech dat het nieuwe bewind met Peter Croonen en Erik Gerits een jaartje te laat kwam."

Buffel besefde vorig seizoen al dat Genk een prachtig hoofdstuk kon gaan schrijven. "Er heerste vele jaren een ander beleid. Vroeger wilde de club de smaakmakers snel verkopen."

"Wilfred Ndidi, Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic,... Ieder jaar opnieuw vertrokken de toppers en moest er opnieuw een ploeg gebouwd worden. Nu deed het bestuur er alles aan om de kern samen te houden én gericht te versterken."

Het bestuur deed er alles aan om de kern samen te houden én te versterken - Thomas Buffel

Een wrang gevoel heeft de voormalige Rode Duivel niet bij zijn vertrek uit Limburg. "Ik heb een titel (in 2010 - 2011, nvdr.) gewonnen met Genk, hé. Het had misschien pijn gedaan als dat niet zo was. Maar ik gun het hen dit seizoen. Het is oververdiend." 

Manuel Gonzalez

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.