Supporters Beerschot-Wilrijk over 'Propere Handen': "Zou ons gemengde gevoelens geven"

10 mei 2019 17:20

Ziet KV Mechelen de promotie naar 1A alsnog door de neus geboord als gevolg van operatie Propere Handen? In dat geval zou Beerschot-Wilrijk natuurlijk in het vuistje lachen, al liggen de meeste supporters niet wakker van de juridische perikelen.

Hoe kijken de Beerschotfans eigenlijk naar operatie Propere Handen? Marc Janssen van supportersclub De Mannekes begrijpt dat de voetbalclub zelf graag naar 1A zou gaan omdat dat financieel gezien interessanter is. "Maar een aantal supporters, waaronder ikzelf, hadden de ploeg liever via de sportieve weg zien promoveren", verduidelijkt hij.

Achterpoortje?

"Beerschot-Wilrijk is een aantal jaren geleden in eerste provinciale aan dit verhaal begonnen, dus we komen van ver. Bovendien waren we twee keer ongelooflijk dicht bij de promotie naar 1A, maar toch ging het telkens mis. Als we nu alsnog via een achterpoortje de Jupiler Pro League zouden binnensluipen, dan zouden wij daar toch gemengde gevoelens bij hebben."

Volgens Janssen vinden de meeste supporters dat KV Mechelen effectief gestraft moet worden, al zijn ze "absoluut niet" actief bezig met het juridisch getouwtrek rond de Kakkers. Janssen denkt dan ook dat de meeste supporters niet teleurgesteld zouden zijn als Beerschot-Wilrijk volgend seizoen gewoon terug in 1B zou uitkomen.

Jeroen Verschakelen

Charleroi \\ Beerschot
 
 
Reacties.