Hernieuwde thuisreputatie voor Waasland-Beveren of sterke reactie van Cercle?

11 mei 2019 11:00

'Operatie Propere Handen' hangt nog altijd als een donkere wolk boven Waasland-Beveren, maar op sportief vlak was er wel succes in de laatste twee thuismatchen. Kan dat een 3 op 3 worden? Bij het zwaar gehavende Cercle zullen ze zeker geen zin hebben in een tweede pandoering op rij.

Een kleine maand geleden troffen beide ploegen mekaar op Jan Breydel. Het werd een knotsgekke partij, met een discutabele VAR-fase, een gemiste penalty, twee uitsluitingen en een winnende treffer helemaal op het einde. Dat laatste doelpunt in het voordeel van Cercle. Sindsdien verloren deze twee ploegen van Kortrijk. Waasland-Beveren won wel van Union en Moeskroen, terwijl Cercle nog enkele opdoffers kreeg.

Voor Waasland-Beveren betekenden die twee thuiszeges echt wel wat. Het grossiert in 2019 sowieso niet in overwinningen. Van een sterke thuis-of uitreputatie kon er dus geen sprake zijn. Als het straks voor de derde maal op rij wint in eigen huis, kan het op de Freethiel de tegenstanders toch wat meer angst inboezemen. Het mist wel Verstraete met een enkelblessure en Dierckx zet zijn revalidatie verder.

Lange lijst afwezigen bij Cercle

Het lijstje afwezigen is in het Brugse kamp wel heel wat langer. Vitinho (spierblessure), Bassong (knie), Traoré (adductoren), Gakpé (knie) en Bongiovanni (ziek) liggen allen in de lappenmand. Omolo is wel bijna weer fit, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg. Ook van Cardona, Lopez en Appin is er geen sprake.

Derde plaats op het spel

Zo is het uiteraard moeilijk om competitief voor de dag te komen. Cercletrainer Jeunechamps rekent op het eergevoel van de andere spelers. De wil zal wel aanwezig zijn om te reageren na de 6-2 in Waregem en die late comeback van Union. De derde plaats in de groep staat op het spel. De winnaar van dit onderlinge duel doet wat dat betreft goede zaken.

Kevin Vanbuggenhout

Cercle Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.