José Jeunechamps niet blind voor tekortkomingen bij Cercle: "Wel tevreden over de mentaliteit"

12 mei 2019 17:17

Het is niet de gemakkelijkste opdracht die José Jeunechamps heeft aanvaard, de taak om Cercle nog naar een positief seizoenseinde te leiden. De Bruggelingen kregen de laatste wedstrijden enkele tikken te verwerken. Zo ook in Beveren, waar het verloor ondanks een voorsprong bij de rust.

"Het was relatief verdiend voor Waasland-Beveren", aldus een eerlijke Jeunechamps. "Ook al waren we goed georganiseerd en zag ik heel veel goede wil. Het is altijd mooi om te scoren, zeker buitenshuis. Op vlak van techniek was ik wat teleurgesteld door onze vele balverliezen. Daardoor moesten we veel verdedigen. Fysiek is het niet simpel als je 45 minuten lang niet vaak de bal hebt."

Psychologisch moeilijk na weggeven voorsprong

Het niveau was op de Freethiel niet om over naar huis te schrijven. Dat haalt Jeunechamps zelf dus ook aan. Tegelijkertijd is er ook iets om zich aan vast te klampen. "Ik ben tevreden met de mentaliteit. We laten het hoofd niet hangen. We behouden een goede ingesteldheid. Dat is positief. Al is het psychologisch moeilijk als je in twee matchen aan de leiding gaat en op het einde toch met lege handen achter blijft."

Opvallend was ook de keuze voor een andere doelman onder de lat. Miguel Van Damme stond voor het eerst sinds lang nog eens onder de lat en dus niet Paul Nardi. "Miguel verdient deze selectie. We zijn heel gelukkig met onze vier keepers."

Kevin Vanbuggenhout

Cercle Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.