Afscheid in stijl? Kompany steekt voor tweede jaar op rij de beker in de lucht: "Dit was mijn zwaarst bevochte en meest bevredigende titel"


Foto: © photonews 12 mei 2019 22:15

Manchester City moest tot op de slotspeeldag wachten om zich finaal tot kampioen van Engeland te kronen. Kapitein Vincent Kompany mocht al voor het twee jaar op rij de beker in de lucht hijsen en waarschijnlijk was het ook de laatste keer.

Het was al de vierde titel voor de Rode Duivel bij 'The Citizens'. Volgens de ex-Mauve ook de mooiste: "Dit was mijn zwaarst bevochte en meest bevredigende titel", zegt Kompany aan Manchester Evening News

"Liverpool was exceptioneel. En dat zeg ik niet om het erin te wrijven. Zij verdienden het niet om de verliezer te zijn, maar omdat wij met onze rug tegen de muur werden geduwd haalden wij ook ons beste niveau." Kompany vierde die titel dan ook uitbundig.

Afscheid?

'Vince the Prince' werd vier minuten voor tijd onder een luid applaus naar de kant gehaald. Mogelijk was dit moment het afscheid van de Rode Duivel in Manchester. De onderhandelingen over een extra jaartje bij City lopen nog (dat kon u hier lezen op Voetbalkrant.com). 

Premier League \\ Manchester City \\ Brighton
 
 
 
Reacties.