Dury de grote bezieler achter veranderde visie Essevee: "We gaan enkel voor de juiste profielen, we hebben tijd tot eind augustus"

12 mei 2019 21:58

Twee jaar op rij heeft Zulte Waregem op een gegeven moment degradatiezorgen gekend. Dat mag niet meer gebeuren. De club heeft intussen al een jaar het geweer van schouder veranderd. Ze willen niet meer huren, wel kopen. Op aangeven van Francky Dury, die zelf de scoutingcel ook herstructureerde.

Dury wil niet meer met huurlingen werken. Die leven niet voor de club. "Momenteel zie ik voor honderd procent de gewenste profielen die we aan het volgen zijn. Vorig jaar waren die niet in beeld. We moeten ons voor één keer niet opjagen om in juni onze spelersgroep te hebben. Dat is het grote voordeel van eigen spelers te hebben", zegt hij in HLN.

"Ik ben zeker dat we straks - in tegenstelling tot een jaar geleden - de voorbereiding starten met 25 jongens. We hebben tijd tot eind augustus, wanneer veel ploegen met een te grote kern overblijven. Alleen: we moeten gaan voor de juiste profielen.”

Gaan voor balans

Maar er moet ook balans zijn, want in de verdediging en op het middenveld ontbrak ervaring en kwaliteit. “Ik ga uit van een offensieve manier van voetballen. Dat kan pas als je een goeie structuur hebt. Ik heb het woord ‘balans’ wel tien keer uitgesproken voor Nieuwjaar. We dachten die even gevonden te hebben na onze zeges tegen Club en Standard. Maar eigenlijk kon dat niet, omdat we de juiste profielen niet hadden..."

Johan Walckiers

Zulte Waregem
 
 
Reacties.