Geen tweede mirakel voor Liverpool: Manchester City zet scheve situatie helemaal recht in Brighton en pakt tweede titel op rij

12 mei 2019 18:20

Het was wachten tot de allerlaatste speeldag, maar Manchester City heeft uiteindelijk het laken naar zich toe getrokken in de nek-aan-nekrace met Liverpool om de titel in de Premier League. Het won al bij al vrij comfortabel in Brighton.

Liverpool realiseerde afgelopen dinsdag een klein mirakel door een 3-0 achterstand in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League nog helemaal goed te maken. Barcelona werd met 4-0 door de gehaktmolen gedraaid en 'The Reds' staan daardoor voor het tweede jaar op rij in de Champions League-finale te pronken. 

Zaterdagavond hoopte het 'Team of the Macs' dat de voetbalgoden hun opnieuw gunstig gezind waren. Liverpool kon nog de titel pakken uit de Premier League, maar moest daarvoor zelf winnen van Wolverhampton en hopen op een misstap van koploper Manchester City, dat één puntje meer telde. 

Ongenaakbaar City

Even zag het er daar ook naar uit toen the Citizens op achterstand kwamen in Brighton. Aguëro, Laporte, Mahrez en Gündogan zetten echter al snel orde op zaken. Daardoor mogen Kompany (in de basis) en De Bruyne (ingevallen na 78 minuten) al voor het tweede jaar op rij de beker met de grote oren in de lucht steken. 

Op één punt van de titel

Liverpool op zijn beurt deed wat het moet doen, het klopte het Wolverhampton van basisspeler Leander Dendoncker met 2-0. Origi mocht, na zijn dubbelklapper tegen Barcelona in de CL, opnieuw in de basis beginnen. Liverpool strand op één puntje van de titel, ze pakten maar liefst 97 punten en verloren slechts één keer, maar tegen de machine van Guardiola was dit seizoen niks opgewassen. 

Premier League \\ Manchester City \\ Brighton
 
 
 
Reacties.