Spits uit 1A in de belangstelling van Lille: "Eerst voor Europees voetbal gaan"

12 mei 2019 15:49

In zijn eerste seizoen in de Belgische competitie zit Victor Osimhen al aan 17 doelpunten. De spits is eigendom van Wolfsburg en staat in de belangstelling van Lille, de nummer 2 in de Franse Ligue 1.

Osimhen (1m85) torende bij de tweede hoekschop van Charleroi boven alles en iedereen uit en knikte de 0-2 voorbij Vanhamel. Daarna miste hij twee lobballen en een strafschop. "Ik heb vandaag toch wat kansen gemist en dat is wel iets waarin ik nog vooruitgang kan boeken", gaf de spits van Charleroi toe na de zege tegen Beerschot Wilrijk.

Europees voetbal

Zijn naam wordt dezer dagen gelinkt aan het Franse Lille. "Mijn zaakwaarnemer heeft mij verteld over de club", bevestigde hij. "Maar nu ben ik nog een speler van Charleroi en ga ik vol voor de ambitie van de club: meestrijden om Europees voetbal."

Nog twee matchen en play-off 2 zit erop. Als de Carolo's groepswinnaar worden komt er nog minstens één match bij. Extra mogelijkheden dus om aan 20 goals te geraken. "Het is zeker mogelijk en het is een doel voor mij. Ik wil altijd scoren, maar winnen komt wel op de eerste plaats", besloot Osimhen.

Hannes Van Gael

Charleroi \\ Beerschot
 
 
Reacties.